maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lepakkohihapaita

Blogihiljaisuus ei suinkaan johdu siitä etteikö olisi saanut mitään aikaiseksi, vaan siitä että olen ommellut viime aikoina jonkin verran itselleni. Sovituskuvat on vaan niin paljon kivempia laittaa, mutta jotenkin se kuva jää sitten vaan aina ottamatta kun se vaate on itseni päällä. Sitten keksin; mikä hyvä tekosyy käydä kylässä ja iskeä kaverille kamera käteen ;)

Eurokankaan palalaarista löytynyt ohut trikoo oli juuri hyvä lepakkohihaiseen paitaan. Hihansuut leikkasin paitaan nähden toiseen langansuuntaan kaksinkertaisena. Alaosankin olisin tehnyt trikoosta, mutta eipä siitä riittänytkään ja jouduin sen tekemään resorista. Koska punainen resori ei riittänyt piti tyytyä harmaaseen.
Vaikka yleensä teen melko tiukkoja paitoja, niin tästä olen tykännyt. Joskin kolmen lapsen jälkeen kropassakin on tapahtunut joitakin pieniä muutoksia, ihan hyvä yrittää löytää uusia vaihtoehtoja niiden tiukkojen paitojen rinnalle..

Muutoin ompelukset on olleet aika yksinkertaisia. Melko tapaturma-alttiilla tyttärelläni tuntuu legginsejä kuluvan ja niitä onkin saanut surrutella sarjatyönä.
Ja kankaanjämistä tuli meille yhteneväiset huivit. Omani tein käännettävänä mallina kaksinkertaiseksi ja se on kuumana päivänä aika tuskaisen lämmin. Neidin huivissa on kam-neppikiinnitys, omani tein hölmöyksissä sidottavaa mallia. Seuraava sitten nepillä, kangastakin menee paljon vähemmän.

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva paita, ja ihanan mallinenkin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, näitä ehkä tulee lisää kun on niin nopsa ja kiva päällä =)

  VastaaPoista
 3. Lepakkohihaiset ovat olleet aina mun lemppareita. Ja hyvältä näyttää jälleen :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva paita! Onko siihen jotain kaavaa olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Olihan siihen, se oli Suuressa Käsityölehdessä 1/2012.

   Poista
 5. Kaikkea ihanaa olet ommellut!
  Paita on erityisen hieno ja ihana kangas :)

  VastaaPoista