torstai 22. marraskuuta 2012

Trikoinen kauluspaita

 Hivenen kyllästyttää tehdä niitä jokseenkin samanoloisia trikoopaitoja koko ajan, ja OB:n numerosta 6/12 löytyikin kiva ohje trikoiseen kauluspaitaan. Ja olipa mukavaa vaihtelua kun piti välillä vähän ajatellakin ;)

Tämä robottipaita on koossa 86cm. Kauluksen kohdalla kiinnityksen jälkeen tarkoitus oli vielä laittaa vinonauhaa pääntien sisäpuolelle. En keksinyt sille muuta virkaa kuin esteettiset syyt, sillä sen kanssa kauluksen saumanvarat olisi saanut piiloon. Sauma oli jo valmiiksi melko paksu ja ajattelin sen jo painavan niskaan ja siksi jätinkin vinokantin pois. Eipä se sauma sieltä mihinkään näy kun paita on päällä.
Hihoista tuli melkoisen pitkät, ja jos tällä kaavalla vielä tekee niin täytynee vähän sitä pituutta tarkistella. Eikä ehkä olisi kovinkaan huono idea ottaa lapsista mittoja paperille, jos vaikka käyttäjä on nukkumassa ompeluaikaan..

Mukava paita varmasti päällä, eikä vaadi edes kovin kummoisia juhlia että sen voi vetästä päälle. Ja ne kam-nepit.. laiska ompelija kiittää niiden keksijää!

2 kommenttia: