torstai 4. lokakuuta 2012

Raitoja syyspiristeeksi


Syksyn piristeeksi tein itselleni raidallisen paidan. Olen kovasti etsiskellyt ohjetta paitaa jossa olisi solmun tyyppinen etuosa. Aiemmin kokeilin solmumekkoa, mutta sen ohjeen solmu ei vakuuttanut. Tämä ohje tuli vastaan kirjaston Burdassa (2/2010). Kyseisessä lehdessä on useinkin omaan makuuni hivenen turhan antavia kaula-aukkoja, mutta tämä pusero ei pysynyt edes harteilla. Kaula-aukon resori onkin oma viritykseni jotta sain koko puseron pysymään edes päällä.. Hihansuut laitoin tasapainoksi samalla resorilla.
"Solmu" oli varsin yksinkertainen ommella ja ohje on ihan käyttökelpoinen, kunhan siitä pidentää sekä ylä- että alaosaa.

Loppukankaasta tuli tyttärelle pusero.
Tämän ohje on OB 4/12 Princess-tunika. Joitakin muutoksia siihen tuli, kaula-aukosta tein ihan normaalin trikoo kaitalehuolittelulla.

5 kommenttia:

 1. Voi miten kivat, raikkaat, pirteät paidat. Erityisesti tykkään omasta paidastasi, sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset =) Omassa paidassani tykkään kun solmu tekee sen silmänlumeen että miinuskuppieni sijaan etumuksessa oikeasti on jotakin täytettä ;)

  VastaaPoista
 3. Kivoja molemmat ja etenkin lapsen paidan malli :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tuo sinun solmupaita. Ihanaa nähdä, että joku osaa! Voi, kun joskus tuo ompelukoneeni haluaisi ystävystyä mun kanssa, sitten voisin harkita saumuriakin. Viimeisimmästä ompelukommelluksestani en tässä ala edes kertomaan... :/

  VastaaPoista