torstai 21. helmikuuta 2013

Kesää odotellessa - Vesiputouspääntie

Koska yleensä olen melko jälkijunassa mitä tulee kesävaatteiden valmistukseen ajattelin jo vähän edes jotain saada sitä silmällä pitäen aikaiseksi. Ohuehkosta trikoosta valmistui itselle hihaton paita vesiputouspääntiellä.
Ajattelin tehdä paidasta roikkuvan joka puolelta ja lisäsin sivusaumaan kuminauhaa. Kaava on oma. Kangasta olin tilannut metrin, ja käytin etu- ja takakappaleeseen koko pituuden. Hihansuissa on resorihuolittelut. Käänsin peitetikillä etukappaleen pääntien, ja se täytyy ehdottomasti jättää ensi kerralla tekemättä. Kaulus putosi paljon kauniimmin ennen sitä kääntämistä.
Tämän tehtyäni törmäsin ohjeeseen jota täytyy vielä myöhemmin kokeilla, siinä pääntie putoaakin paljon reilummin. Se on täällä.

Reunasta jäi vielä jonkin verran kangasta josta tuli tyttärelle hihaton kesäpaita.
Paidan leikkasin samalla kaavalla kuin tämän, mutta tulos jokseenkin erilainen. Hihojen sijaan tuli vain pienet röyhelöt.
Itse tykkään näistä röyhelöistä kovin, mutta meidän neljävuotias muotikriitikko ei ole ihan samaa mieltä.. Mitään ei enää uskalla ommella kysymättä ensin mielipidettä, eikä siitäkään sitten voi olla ihan varma.
5 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat ja kiva malli paidassa.

  VastaaPoista
 2. Todealla hyvännäköinen tuo oma paitasi! Itsellä ollut joskus samanmoinen kaupan valmispaita ja on kyllä pitänyt sellainen itsekin tehdä (:

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat paidat!
  Nuo röyhelöt on just söpöt, mutta lapset ovat joskus kovin tarkkoja, tiedän! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset =)

  Julia: ei ole kovin hankala puseromalli toteuttaa, rohkeasti vaan tuumasta toimeen!

  Mieli: kun tietäiskin etukäteen mikä ei kelpaa niin voisi välttää, useinkin nämä tulee niin puun takaa ;)

  VastaaPoista