torstai 14. kesäkuuta 2012

Täydellisen kaavan dilemma - tytön mekko

Liian usein joku ihastuttava kangas jää pyörimään nurkkiin koska ei ole sitä juurikin täydellistä kaavaa mikä nimenomaan juuri ehdottomasti kruunaa sen ihastuttavan kankaan. En tiedä käykö tätä muille, mutta omasta kangasvarastosta (no läjä ehkä ennemmin) löytyy jokunen liian kauan siellä pötkötellyt iki-ihana kangas juurikin siksi, että en ole ihan varma mikä se olis se ihastuttavin malli siihen kankaaseen.

Nämä kankaat on ostettu viime kesäksi neidille kesähameeseen ja niin se vaan jäi tekemättä. Nyt niitä on hillottu tarpeeksi, enää ei tarvinnu olla se täydellinen kaava, vaan riitti jotain sinne päin.
Tämän mekkosen kaava löytyi sitten Ottobrestä 3/12 ja se on 104cm.

Essumekot ei oikein ole mun juttuni ja teinkin takaosan kaavasta poiketen auki vain puoleen väliin. Napit on eri kokoiset ja väriset, mutta jotakin punasen sävyä kuitenkin.

Yksi hyvä syy taas toivoa lämpimiä päiviä =)

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Vanhoista farkuista uudet farkut

Ihan jotakin muuta piti olla tekemässä, mutta inspiroiduin ja ryhdyin saksimaan aikuisten risoja farkkuja uuteen käyttöön.
Niistä tuli 122cm:n farkut, joiden taskujen ja mallin idean kähvelsin suoraan Mikulta. Jostain syystä en ole koskaan tullut tehneeksi farkkuja lahjeresoreilla, mutta tämä kangas oli niin mukavan pehmoseksi kulutettu että näistä tuli tosi mukavat jalassa (oletan, en ole niihin yrittänyt mahduttautua..).
Alkuperäisissä oli polvessa reikä, pääasiassa siksi etukappaleet on useammasta osasta. Joskin punaisilla tikkauksilla saa vähän lisää väriäkin.
Taakse tuli kummallinen siksakkikuvio kun kappaleet leikkasi takataskujen kohdalta. Toisen takataskun ompelin uuteen paikkaan hivenen pienennettynä.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Virkattu kruunu

 
 Modassa 3/12 oli virkatun kruunun ohje jota oli pakko heti kokeilla. Se vaan vaikutti melko pieneltä ja lisäsin yhden 10 silmukan kuvion. Sitten tapahtui jotain ja siitä tulikin ilmiselvä kulho :/ Mutta se pääsi ilahduttamaan minua ompelupisteeni viereisen hyllyn päälle, sillä alaviistosta katsottuna saattaa vielä kuvitella että se voisi olla kruunu.

Vaan enpä antanut sen hidastaa ja tein seuraavan vähän toiseen suuntaan säveltäen, niin että silmukkalisäys oli vain alaosassa ja pitsikuvio meni ohjeen mukaan.





Siitä tulikin ihan sievä ja annoin sen ylioppilaslahjaksi. Valitettavasti en ollut paikalla kun sitä availtiin enkä oikein tiedä mikä oli reaktio. Pelkän rahan antaminen vain on niiiin tylsää, ja tässä oli kyllä rahakuorikin mukana.
Hurjan kiva kesäkässä joka kulkee helposti mukana, lankanakin riittää joku jämä. Näissä oli puuvillalanka ja koukku nro 3.