perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kotiäidin identiteettikriisi?

Tämän kotiäidin kriisi syntyy siitä ettei suostu hukkumaan pelkkään äitiyteen, ja siihen auttaa tietenkin väriterapia joka takaa sen ettei heti häviä ihmisvilinässä. Kriisi helpottuu siis tekemällä jotain uutta ylle.

 Koska raglanhihat on suuri heikkouteni tämä Jokapojan kaavakirja 2:sta napattu paitakaava on yksi eniten itselleni tekemiä. Kangas on Eurokankaan laarista, myyjä sitä leikellessään tuntui hivenen kummastelevan että joku siitä saattaisi itselleen paitaa tehdä. Ilmeisesti piti sitä jokseenkin räikeänä, mutta tämä on valmistumisestaan lähtien ollut joko päällä tai pyykissä, niin hyvin sillä saa oman mielen iloiseksi.

Tämän kaava OB 5/2010. (Pitkähihainen paita aito VeroModa..) Mekkopituinen malli muuntui tunikaksi ja sai kaula-aukkoon kuminauhaa. Huikean kaunis kangas, jonka alkuperää en valitettavasti muista sillä muutoin menisin valittamaan mokoman b-luokan trikoon surkeudesta.

Pari hassua käyttökertaa ja mokoma surkea kangas on nypyillä! Meidän perheessä ei omisteta nyppyleikkuria, oliskohan aika hankkia jos siitä saisi tähän ongelmaan jotain apua??

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Sateenkaaren tuolla puolen..

Kulta-aarteesta en tiedä, mutta tämän sateenkaaren päästä löytyi sateenkaaren värit napanneet pöksyt. (Siis kyllähän sateenkaaressa on pinkkiä ja limen vihreää, eikö?)

Nämä sateenkaaripöksyt on tehty Eurokankaan tilkkupuuvilloiksi luokitellusta kankaasta. Hyvin siitä tuli nämä 100 cm:n housut. Lahkeeseen tuli kukka-aplikaatio, muuten ovat varsin yksinkertaiset ilman taskujakin.

Minä ajattelin ne rauhallisiin leikkeihin, mutta neiti itse meinasi ne oivallisiksi jumppahousuiksi. Samapa tuo, pääasia että kelpaa, sillä se ei ole todellakaan mitenkään sanottu juttu.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Työmieshousut

Aina välillä eteen tulee sellaisia kaavoja joita huomaa muokkaavansa uudestaan ja uudestaan ja vaikka koko vaihtuu tulee taas piirrettyä sama kaava uudessa koossa. OB:n 1/2010 työmieshousut kuuluu tähän kategoriaan, tällä kertaa kokona 116 cm.
 Tällä kertaa housut on turkoosia ja kuviollista zig zag collegea. 

Etutaskut koki jonkin kummallisen valahduksen ja tuli tosi alas, mutta onneksi nämä pienet muotoseikat harvemmin haittaa käyttäjää.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tyttösen Farkkuhame

Inspiroiduin tästä ja tehtailin tyttärelle vanhoista farkuista kaitalehameen.




Koska mitään ohjetta ei ollut, tein samaan malliin kuin itselleniki. Mittasin neidin lantion leveimmän kohdan ja lisäsin siihen muutaman sentin, jaoin sen kuudella (kaitaleiden määrä), lisäsin saumavarojen verran ja leikkasin kaitaleet jotka levenee alaosasta. Alareuna saumuroitu pyörönä.

Kaikki aiemmat kaitaletekeleet on olleet vetoketjun kanssa, ehkäpä sitä voisi tehtailla itselleenkin resorivyötäröllä. Koko tässä on nafti 98cm, mallista tuli melko istuva koska käytössä oli stretch farkut.


Alareunaan tuli ompelukoneella koristeompeleita ja laatikosta löytynyt silityskuva. Perhosen reitti on pistelty muliinilangalla.